OMS are un mesaj de Crăciun: „Să nu irosim sacrificiile din 2020 pentru aceste sărbători”

OMS are un mesaj de Crăciun: „Să nu irosim sacrificiile din 2020 pentru aceste sărbători”

Șeful OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, solicită vigilență în perioada sărbătorilor. Sacrificiile care au fost făcute în 2020, în încercarea de a limita pandemia de coronavirus, nu trebuie irosite în perioada sărbătorilor, avertizează șeful OMS într-un mesaj de Crăciun.

În acest moment, milioane de oameni fac „sacrificii”, renunțând să-i vadă pe cei dragi de Crăciun, a declarat Tedros Adhanom Ghebreyesus în mesajul video transmis joi noapte.

„Pe măsură ce 2020 se apropie de sfârșit, această pandemie istorică ne împiedică pe mulți dintre noi să sărbătorim așa cum ne-am dori. Sute de milioane de oameni fac sacrificii sfâșietoare, renunțând să se alăture familiei, pentru a elimina riscul de a transmite virusul, în timp ce alții vor sta la masă în lipsa unei persoane dragi, care a fost ucisă de virus”.

Speranța vaccinurilor

„În toată lumea, în acest an teribil, am văzut sacrificiile făcute de atât de mulți oameni pentru a proteja și salva vieți. Nu trebuie să irosim aceste sacrificii”, a spus el.

„În ciuda tuturor acestor pierderi, avem încă speranță. Vaccinurile oferă soluția pentru a ieși în cele din urmă din această tragedie. Dar va dura ceva timp până întreaga lume va fi vaccinată”, a subliniat el.

Potrivit OMS, 61 de vaccinuri au intrat deja în faza de testare pe oameni, inclusiv 16 care au ajuns în faza finală. Și încă 172 de vaccinuri sunt dezvoltate în laboratoare din întreaga lume. Pandemia a ucis cel puțin 1,73 milioane de oameni la nivel global, de la sfârșitul lunii decembrie 2019 și peste 78,6 milioane de cazuri de contaminare au fost diagnosticate oficial.

Sursa: Sud Ouest

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook