OMS: „10% din populația lumii a fost deja infectată. Cifrele oficiale sunt subestimate”

OMS: „10% din populația lumii a fost deja infectată. Cifrele oficiale sunt subestimate”

OMS spune că cifrele oficiale sunt subestimate. Potrivit OMS, aproximativ 10% din populația ar fi fost deja infectată cu SARS-Cov-2, sau 780 de milioane de oameni.

Aceste date dezvăluite de organizația internațională nu sunt banale. Într-adevăr, conform cifrelor oficiale, doar 35 de milioane de cazuri au fost depistate în întreaga lume, mai puțin de 1% din locuitorii Pământului.

Dar, pe lângă această diferență, care poate fi explicată prin dificultăți în testare sau cifre ne-comunicate, OMS insistă asupra celor 90% rămași. „Majoritatea oamenilor rămân sub amenințare”, a declarat pe 5 octombrie Michael Ryan, șeful programului de urgență al instituției.

Totul vine în contextul revenirii epidemiei, în ultimele săptămâni. În anumite țări din Europa, Israel, sau în alte părți ale lumii, au fost din nou instituite măsuri restrictive pentru a lupta împotriva răspândirii virusului.

Michael Ryan a profitat de această ședință specială a Comitetului executiv al OMS pentru a discuta și despre investigația internațională asupra originii bolii. În timp ce organizația a cristalizat criticile mai multor lideri, inclusiv Donald Trump, o echipă trebuie să stabilească modul în care a debutat pandemia globală. Data de începere a anchetei nu a fost încă publicată.

Sursa: CNews

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook