Oficialii regiunii spaniole Galicia vor vaccinare anti-Covid obligatorie și amenzi de până la 60.000 de euro în caz de refuz

Oficialii regiunii spaniole Galicia vor vaccinare anti-Covid obligatorie și amenzi de până la 60.000 de euro în caz de refuz

Autoritățile publice din provincia spaniolă Galicia vor amendarea cetățenilor care refuză vaccinarea împotriva Covid-19. Proiectul de lege votat de majoritatea de dreapta merge împotriva politicii guvernamentale, bazată pe serviciul voluntar, și provoacă indignarea opoziției regionale.

O „prostie”

Orice rezident care refuză inocularea ar putea primi o amendă care poate varia între 1.000 și 60.000 de euro, potrivit ediției spaniole a ziarului Ouest France. Inițiativa este contrară celei stabilite de guvernul central de la Madrid, care evocă doar principiul vaccinării pe bază de voluntariat.

Partidul Popular, prima formațiune a dreptei spaniole, a fost cel care a lansat ideea unei amenzi împotriva celor sceptici la vaccin. Opoziția regională, de stânga, este împotrivă.

„Este o prostie. Nu există nicio problemă cu vaccinurile, procesul merge bine. De ce vor să forțeze vaccinarea?”, întreabă Julio Torrado, purtătorul de cuvânt socialist pentru sănătate în Parlamentul local, citat de Ouest France.

Toate privirile sunt îndreptate către Curtea Supremă

Trebuie menționat că, în Spania, campania de vaccinare avansează cu putere. Potrivit Centrului de Cercetări Sociologice, mai mult de 80% dintre spanioli doresc să fie vaccinați.

Opoziția speră că decizia Curții Supreme din Spania va fi dată împotriva proiectului de lege și a obligatiei de vaccinare.

Federico Montalvo, constituționalist și președinte al Comitetului spaniol de bioetică, nu este foarte optimist: „În acest caz, ceea ce înțeleg este că nu există obligația de a te vaccina. În caz de refuz, se aplică o amendă. Este ca în timpul controlului pe autostradă, dacă nu prezinți permisul de conducere, primești o sancțiune”.

Sursa: BFMTV

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook