Obama, Bush și Clinton se vaccinează în direct, pentru a întări încrederea americanilor în vaccinul anti-Covid

Obama, Bush și Clinton se vaccinează în direct, pentru a întări încrederea americanilor în vaccinul anti-Covid

Promovarea vaccinului prin injectarea unei doze… în fața camerei de luat vederi. Aceasta este ideea celor trei foști președinți americani Barack Obama (2009-2017), George W. Bush (2001-2009) și Bill Clinton (1993-2001), care s-au oferit voluntari pentru a fi vaccinați public, relatează CNN. Scopul: să liniștească și să întărească încrederea americanilor în vaccin, în timp ce 42% dintre aceștia au spus că nu vor să îl facă, potrivit unui sondaj publicat la începutul lunii octombrie.

Cele 6,4 milioane de doze de vaccin Pfizer / BioTech sunt așteptate în Statele Unite, cea mai îndurerată țară din lume, cu un total de 13,7 milioane de cazuri de Covid-19 și 270.450 decese. Cei trei politicieni speră că o campanie de sensibilizare la televiziune va transmite un mesaj puternic americanilor, întrucât guvernul a lansat un plan pentru a le câștiga încrederea, înainte ca vaccinul să ajungă pe teritoriu, în jurul datei de 10 decembrie.

Fostul șef de stat republican George W. Bush l-a contactat pe directorul Institutului Național de Alergii și Boli Infecțioase (NIAID), Freddy Ford, precum și pe Deborah Birx, coordonatorul răspunsului statului federal la coronavirus, pentru a întreba cum să promoveze vaccinul, a subliniat purtătorul de cuvânt al acestuia, Freddy Ford, către canalul american.

„Președintele Bush m-a întrebat în urmă cu câteva săptămâni cum ar putea ajuta la accelerarea campaniei de vaccinare Covid-19”, a declarat Freddy Ford pentru CNN. Vrea să facă tot ce îi stă în putere pentru a-i încuraja pe americani să se vaccineze. Odată ce oamenii prioritari primesc un vaccin, Bush va fi fericit să-l facă în fața camerelor de luat vederi”.

Sursa: Huff Post

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook