O fotografie cu Bucureștiul văzut din spațiu, publicată de astronauții de pe ISS

O fotografie cu Bucureștiul văzut din spațiu, publicată de astronauții de pe ISS

O fotografie cu Bucureștiul luminat în timpul nopții realizată de astronauții de pe Stația Spațială Internațională (ISS) a fost publicată pe contul de Twitter al avanpostului spațial.

Alături de imaginea cu luminile Bucureștiului pe timpul nopții, astronauții au mai publicat fotografii ale altor trei mari orașe, New York (SUA), Dammam (Arabia Saudită) și Winnipeg (Canada).

„Luminile orașului, oh, atât de strălucitoare, în adâncul nopții, peste tot în lume…”, este mesajul celor de pe ISS care însoțește fotografiile.

Astronauții de pe Stația Spațială Internațională realizează fotografii și înregistrări video cu Terra aproape zilnic, scrie mediafax.ro.

ISS este un proiect spaţial în valoare de peste 150 de miliarde de dolari, finanţat în principal de Statele Unite ale Americii şi la realizarea căruia participă cinci agenții, cea americană (NASA), cea europeană (ESA), cea japoneză (JAXA), cea rusă (Roscosmos) și cea canadiană (CSA). Staţia este ocupată în permanenţă, din noiembrie 2000, de echipaje comune. ISS se află pe orbita terestră la o altitudine de 400 de kilometri, efectuând o rotaţie completă în jurul Terrei la fiecare 90 de minute, navigând cu viteza medie de 28.000 de kilometri/ oră. Cântărind peste 408 tone, ISS oferă un spaţiu locuibil echivalent celui dintr-un avion Boeing 747.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook