O femeie de 104 ani s-a vindecat de Covid pentru a doua oară. Reinfectarea s-a produs după prima doză a vaccinului

O femeie de 104 ani s-a vindecat de Covid pentru a doua oară. Reinfectarea s-a produs după prima doză a vaccinului

Vârstnica a ieșit din spital în uralele și aplauzele echipei medicale de la Spitalul Universitar San Rafael de Tunja. După ce a fost infectată cu SARS-Cov-2 pentru prima dată în urmă cu mai puțin de un an, Carmen Hernandez a fost din nou testată pozitiv pentru Covid-19, la scurt timp după ce i-a fost administrată prima doză a vaccinului.

„A fost un caz medical dificil de gestionat, deoarece doamna nu are nas, l-a pierdut din cauza carcinomului în urmă cu câțiva ani, astfel încât aportul de oxigen a fost dificil de administrat”, explică Ricardo Morera, medic. „Este un caz de reinfectare cu Covid, iar complicațiile au fost mult mai dificil de gestionat”.

După 21 de zile petrecute în secția de terapie intensivă, Carmen Hernandez și-a recăpătat în sfârșit forțele pentru a doua oară. „În ultimele cinci zile, starea ei de sănătate s-a îmbunătățit semnificativ și a început să ne mulțumească, în fiecare zi ne-a dat binecuvântarea ei”, își amintește Ricardo Morera.

Carmen Hernandez este simbolul speranței într-o țară care se confruntă cu o creștere majoră a numărului de cazuri. „Ne motivează să continuăm să facem lucrurile bine, ne inspiră să continuăm să lucrăm – realizăm că vârsta, comorbiditățile și chiar resursele nu ne limitează”, adaugă medicul.

Sursa: Le Parisien

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook