O cafenea din California percepe o taxă de 5 dolari clienților care poartă mască

O cafenea din California percepe o taxă de 5 dolari clienților care poartă mască

O cafenea din Mendocino, California, percepe o taxă de 5 dolari clienților care poartă mască sau se „laudă” că au făcut vaccinul împotriva coronavirusului. „O taxă de 5 dolari este adăugată la comenzile plasate în timp ce porți o mască pe față”, este anunțul postat în fereastra Fiddleheads Café. Orice client „prins laudându-se că este vaccinat” va trebui, de asemenea, să plătească amenda.

Proprietarul cafenelei, Chris Castleman, a declarat pentru Fox News că banii strânși merg spre „organizațiile caritabile care se ocupă de abuzurile domestice, sinucideri și sărăcie, care au fost copleșite din cauza daunelor colaterale ale carantinei impuse de guvern”.

„Mi s-a cerut tot timpul să port mască și mi s-a spus că nu este un mare efort. Eu cer o donație de 5 dolari pentru caritate și nu cred că este prea mult”, spune el.

Clienții sunt „mai mult decât dispuși” să plătească taxa, odată ce au aflat că are un scop caritabil și aproximativ 100 au făcut deja acest lucru. „Însă unii oameni sunt foarte supărați din cauza asta. Sunt pe punctul de a intra, văd afișul și pleacă”, adaugă Castleman.

Centrul pentru Controlul Bolilor (CDC) a declarat că persoanele vaccinate nu trebuie să poarte mască în majoritatea spațiilor interioare, dar Fiddleheads Cafe sfidează obligația de a purta mască impusă de statul California. „Au fost cu ochii pe noi în ultimul an”, spune Castleman despre guvernul local. În iunie anul trecut, Castleman a preferat să închidă cafeneaua decât să solicite angajaților săi să poarte mască, după ce a primit o amendă de 10.000 de dolari.

Castleman își exprimă liber atitudinea față de obligația de a purta mască. Un alt afiș pe care scria „Aruncă-ți masca la coșul de gunoi și primești 50% reducere la toată comanda” a fost pus în fereastra cafenelei timp de aproximativ două luni.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook