O ambarcațiune cu 20 de persoane la bord a dispărut în Triunghiul Bermudelor. Căutările au fost suspendate, din lipsă de indicii

O ambarcațiune cu 20 de persoane la bord a dispărut în Triunghiul Bermudelor. Căutările au fost suspendate, din lipsă de indicii

O ambarcațiune cu 20 de persoane la bord a dispărut marți, 29 decembrie, între sudul Floridei și Bahamas. Aici se află faimosul „Triunghi al Bermudelor”, unde avioane și bărci dispar misterios în ultimii 200 de ani.

Un mic vapor a dispărut de pe radar marțea trecută, potrivit Tampa Bay Times. Părăsise portul Bimini din Bermuda luni, pentru a ajunge la Lake Worth (Florida). Doar că ambarcațiunea nu a ajuns niciodată la destinație.

În 43 de ore, garda de coastă a acoperit o suprafață de 50.000 de kilometri pătrați, fără a obține niciun semn al navei sau al ocupanților acesteia. Au fost efectuate cercetări cu mai multe avioane, inclusiv cele care aparțin forței aeriane americane C-130 și cele ale unității de salvare maritimă din Bahamas.

Vineri, după 84 de ore de la dispariție și 17.000 de kilometri pătrați suplimentari cercetați, căutarea a fost suspendată. „Gândurile și rugăciunile noastre sunt alături de familiile celor dispăruți”, a spus căpitanul Stephen Burdian.

Teorii științifice pentru a explica aceste naufragii și dispariții

Presupusele dispariții ale bărcilor în Triunghiul Bermudelor, vasta zonă dintre Florida, Bermuda și Puerto Rico din Atlantic, au explicații.

Cercetătorii englezi au găsit, în 2018, o posibilă explicație – un fenomen de val uriaș.

Dacă se produc simultan trei furtuni, acestea pot provoca apariția bruscă a unui „val scelerat”, un zid de apă care poate atinge 30 de metri înălțime. Potrivit experților, în condiții reale, o navă se poate scufunda în doar 3 minute.

O altă ipoteză, dezvoltată de oamenii de știință ruși în urmă cu câțiva ani este cea a metanului. Fractura tectonică ar elibera gaze care atrag navele spre fund, datorită unei reduceri accentuate a densității apei. Cu alte cuvinte: cantitatea de gaz evacuat încălzește apa, ceea ce produce un vârtej.

Același fenomen se observă atunci când un avion este prins într-un nor de metan, format prin eliberarea de gaze în atmosferă. Se creează astfel o atmosferă extrem de turbulentă, care provoacă prăbușirea avioanelor.

Sursa: RTBF

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook