„Nu e niciun al doilea val” de Covid-19 în Spania, potrivit Ministerului Sănătății

„Nu e niciun al doilea val” de Covid-19 în Spania, potrivit Ministerului Sănătății

„Dacă s-ar întâmpla acest lucru, am fi într-o situație foarte diferită de cea cu care ne confruntăm în prezent”, a spus ministrul Sănătății din Spania.

În Spania nu există un al doilea val de pandemie Covid-19, în ciuda creșterii numărului de cazuri, a declarat joi un oficial al Ministerului Sănătății. Nu mai puțin de 1.229 de cazuri noi au fost înregistrate în ultimele 24 de ore, ceea ce a dus numărul total de contaminări la 285.430.

În ultimele șapte zile au fost depistate, în medie, peste 1.900 de cazuri noi pe zi,ceea ce a determinat unele regiuni să intensifice măsurile de protectie. Chiar dacă au fost detectate noi focare de virus, coordonatorul crizei Covid-19 din cadrul Ministerului Sănătății, Fernando Simon, nu vede niciun semn al unui al doilea val al pandemiei.

„Nu știu dacă vor exista valuri noi pe viitor. Nu cred că vor exista. Dacă ar exista, am fi într-o situație foarte diferită față de cea pe care o întâlnim în prezent.” , a spus el în timpul unei conferințe de presă.

Sectorul turismului, afectat în mare măsură

„Nu există o definiție exactă, aici sau în altă parte. Ceea ce am putea defini ca un al doilea val ar fi o transmitere comunitară largă și necontrolată (…) Nu este cazul Spaniei.”, a adăugat el.

Creșterea recentă a numărului de contaminări în Spania a determinat Marea Britanie să ordone carantinarea tuturor călătorilor care sosesc din țara respectivă, în timp ce alte state europene, inclusiv Franța și Germania, nu recomandă calătoriile în unele regiuni spaniole.

Acest lucru afectează puternic sectorul turistic, care reprezintă aproximativ 12% din PIB-ul Spaniei. Spania a fost una dintre țările cele mai afectate de pandemia Covid-19 și a înregistrat 28.443 de decese până acum.

Sursa: L’Express

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook