Noua variantă a SARS-Cov-2 descoperită în Vietnam se transmite rapid prin aer

Noua variantă a SARS-Cov-2 descoperită în Vietnam se transmite rapid prin aer

Vietnamul a descoperit o nouă variantă a virusului SARS-Cov-2, care se transmite rapid prin aer, informează presa de stat. Țara se confruntă cu un nou val de contaminări, cu focare în mai mult de jumătate din teritoriu, inclusiv în zonele industriale și în orașele importante – Hanoi și Ho Chi Minh City. Vietnamul a fost până de curând foarte puțin afectat de epidemie. Majoritatea celor 6700 de cazuri și 47 de decese au fost înregistrate începând din aprilie.

Varianta combină „virusul indian și britanic”

„Am descoperit o variantă hibridă, care combină virusul indian și cel britanic”, transmite ministrul Sănătății, Nguyen Thanh Long. „Mai exact, este o variantă indiană cu mutații care provin din varianta britanică”.

Se reproduce foarte repede

„Principala caracteristică a acestui virus este că se transmite rapid prin aer. Concentrația virusului în gât și salivă crește rapid și se răspândește foarte repede în mediul din apropiere”, spune Nguyen Thanh Long. Culturile de laborator ale acestei noi variante au arătat că se înmulțește foarte repede. Astfel se explică de ce atât de multe cazuri noi au fost observate în diferite părți ale Vietnamului într-o perioadă scurtă de timp, potrivit Channel News Asia.

Este a 8-a variantă identificată în Vietnam

Ministrul Sănătății nu a specificat numărul de cazuri care pot fi atribuite acestei noi variante, ale cărei caracteristici vor fi publicate în curând. Până acum existau șapte variante diferite în Vietnam, potrivit Ministerului Sănătății.

Puțin peste un milion de oameni vaccinați

Vietnam, cu o populație de 97 de milioane, a vaccinat până acum puțin peste un milion de oameni, dar încearcă să crească rata de vaccinare, iar autoritățile speră să obțină imunitatea de grup până la sfârșitul anului.

Țara comunistă a fost lăudată anul trecut pentru răspunsul său viguros la virus, cu măsuri stricte de carantinare și un sistem performant de monitorizare și izolare. Dar actualul val de infectări îngrijorează populația, iar autoritățile au reacționat limitând sever deplasările și activitățile. Cafenelele, restaurantele, saloanele de coafură sau masaj, precum și atracțiile turistice sau lăcașurile de cult au fost închise în mai multe regiuni ale țării.

Sursa: L’Express

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook