Noua tulpină a SARS-Cov-2 descoperită în Anglia, cu 70% mai contagioasă. Olanda suspendă zborurile din UK

Noua tulpină a SARS-Cov-2 descoperită în Anglia, cu 70% mai contagioasă. Olanda suspendă zborurile din UK

Guvernul olandez a suspendat duminică toate zborurile care provin din Regatul Unit, după ce în Olanda a fost descoperit un caz de contaminare cu o variantă a coronavirusului care circulă într-o regiune a teritoriului britanic.

Măsura este în vigoare până la 1 ianuarie și vine la câteva ore după anunțul guvernului britanic de reizolare a Londrei și a sud-estului Angliei, în încercarea de a stopa o creștere a contaminărilor atribuite unei noi tulpini a virusului.

„Mai greu de detectat”

„O mutație a virusului Covid-19 circulă în Marea Britanie. Se spune că se răspândește mai ușor și mai rapid și că este mai greu de detectat”, a declarat Ministerul Olandez al Sănătății.

Potrivit ministerului, „un studiu al unui caz detectat în Olanda la începutul lunii decembrie a relevat un virus corespunzător variantei descrise în Regatul Unit”. Experții olandezi lucrează pentru a stabili dacă alte contaminări sunt legate de acest caz.

RIVM, organismul olandez responsabil pentru sănătatea publică, „recomandă ca orice introducere a acestei variante a virusului din Marea Britanie să fie limitată cât mai mult posibil prin limitarea și / sau controlul circulației pasagerilor din Marea Britanie”.

Discuții cu alte state UE

Cabinetul premierului olandez Mark Rutte a luat „decizia precaută” de a interzice zborurile din Marea Britanie, adăugând că problema altor moduri de transport este încă în curs de examinare. Mark Rutte a cerut cetățenilor olandezi să nu călătorească decât dacă este absolut necesar.

„În următoarele câteva zile, împreună cu alte țări membre ale Uniunii Europene, vom explora posibilitățile de a limita și mai mult riscul ca noua tulpină a virusului să fie importată din Marea Britanie”, transmite Ministerul Sănătății.

Experții olandezi lucrează pentru a stabili dacă alte infectări sunt legate de acest caz.

Premierul britanic Boris Johnson a declarat sâmbătă că datele inițiale arată că virusul care circulă în Londra și sud-estul Angliei este cu până la 70 la sută mai contagios decât tulpina anterioară.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook