Noi proteste împotriva măștii, la Roma și Berlin. „Este un simbol al supunerii”

Noi proteste împotriva măștii, la Roma și Berlin. „Este un simbol al supunerii”

Două demonstrații separate au avut loc la Roma sâmbătă, împotriva purtării măștilor, dintre care una a reunit câteva sute de neofasciști.

„Un marș de eliberare”. Două proteste ale celor care se opun purtării măștii au avut loc la aceeași oră, sâmbătă, la Roma. Primul a reunit câteva sute de neofasciști, al doilea în jur de o mie de persoane. În același timp, la Berlin, „câteva mii” de manifestanți au participat, fără incidente notabile, la un marș tăcut organizat în centrul Capitalei, sâmbătă după-amiază.

La Roma, demonstrația care a reunit 1.000 de oameni, conspiraționiști și protestatari anti-vaccin, a avut loc în marea piață San Giovanni, în centrul Romei, un „Marș de Eliberare”. „Încă nu avem un protocol de tratament pentru boală. Improvizăm, fiecare autoritate regională improvizează”, cele douăzeci de regiuni italiene fiind fiecare independent responsabile în domeniul sănătății, a declarat Fabrizio Crisci, un protestatar din Caserta ( Sud).

„Bineînțeles că există virusul, dar din punct de vedere politic și filozofic guvernul exagerează”, crede Giulio Lessi, în timp ce Paolo Dalle Luche „vrea să se opună măsurilor pe care le ia acest guvern”.

„In Trump we trust”

Guvernul italian a decis să facă obligatorie purtarea unei măști în toate circumstanțele și locurile din afara propriei case și a prelungit starea de urgență până pe 31 ianuarie din cauza epidemiei Covid-19. Prima țară afectată din Europa, Italia, a plătit un preț mare de la începutul epidemiei și a trecut de 36.000 de decese, cu aproximativ 350.000 de cazuri diagnosticate. Recent a înregistrat o creștere a cazurilor, cu 5.724 de teste pozitive și 29 de decese înregistrate vineri.

„Nu sunt negaționist, sunt aici pentru că nu vreau o dictatură”, scrie pe o pancartă. Altele spun „Stop 5G”, „Italexit” sau „In Trump we trust” (Avem încredere în Trump).

A doua demonstrație, organizată de grupul neofascist de extremă dreapta Forza Nuova, a reunit câteva sute de oameni într-o altă piață din centrul Romei. „Masca este un simbol al supunerii”, a declarat un protestatar reporterilor. „Autoritățile au lăsat să moară 35.000 de oameni și nici măcar nu au făcut autopsia”, a adăugat el.

Sursa: L’Express

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook