Nicușor Dan a vrut doar să ne spună că alți europeni au 19 grade în casă, nu că „este normal în București”

Nicușor Dan a vrut doar să ne spună că alți europeni au 19 grade în casă, nu că „este normal în București”

Primarul Capitalei afirmă încă o dată că sistemul de termoficare din București se află într-o situație grea, iar problemele nu se vor rezolva prea curând. La vară vor începe lucrări de modernizare, spune el.

În acest moment, 15-20% dintre blocurile din București primesc agent termic la parametri normali, după cum afirmă Nicușor Dan. Unele nu primesc deloc, din cauza unor avarii, altele primesc la nivel redus, pentru a evita o eventuală avarie.

„O avarie nu depinde de temperatura de afară. Cu cât presiunea este mai mare, cu atât riscul de a avea o avarie mai mare pe o rețea care este ciur. Dacă ai o avarie, o să ai 10-15 blocuri care nu vor avea apă caldă o zi, două. Într-o zi foarte friguroasă nu-ți permiți acest risc, atunci mai bine dai mai puțin ca să nu ai riscul să produci o avarie”, a explicat Nicușor Dan la Digi24.

O femeie care locuiește în București s-a plâns că are o temperatură de 19 grade în casă. În replică, Nicușor Dan a precizat că „Sunt țări europene în care este o normalitate să ai 19 grade”.

A încercat apoi să explice, pe Facebook, că totul a fost interpretat greșit. A vrut, de fapt, să ofere o informație de cultură generală, pentru cei care nu au avut șansa de a intra în contact cu Occidentul. Nicidecum să transmită că ne-am putea acomoda și cu o temperatură mai mică, așa cum fac alții.

„Am spus că sunt țări în care temperatura de 19 grade în casă este normală, dar nu am spus că e normal să ai 19 grade în casă, la București. Un sistem de încălzire normal e un sistem în care fiecare are în casă ce temperatură vrea și plătește proporțional. Toate acțiunile mele din aceste două luni și jumătate de mandat au urmărit ca, pe termen mediu și lung, să avem un astfel de sistem”.

O diferență dintre normalitatea lor și normalitatea noastră, care trebuia marcată. Nicidecum luată drept exemplu.

Pentru că au început să apară interpretări la o replică pe care am dat-o în seara asta la Digi24, vreau să precizez….

Posted by Nicușor Dan on Monday, January 18, 2021

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook