New York| Un bărbat a murit în timp ce părăsea centrul de vaccinare, la 25 de minute de la inoculare

New York| Un bărbat a murit în timp ce părăsea centrul de vaccinare, la 25 de minute de la inoculare

Un bătrân a murit duminică dimineață în New York, la scurt timp după ce a primit un vaccin COVID-19, potrivit suselor oficiale. Bărbatul în vârstă de 70 de ani s-a prăbușit în timp ce părăsea centrul de vaccinare Jacob Javits din Manhattan, la doar 25 de minute după ce a fost vaccinat, spune dr. Howard Zucker.

Primul ajutor i-a fost acordat în câteva secunde, dar bărbatul, a cărui identitate nu a fost dezvăluită, a fost declarat mort la un spital local, la scurt timp după aceea.

Nu este clar dacă moartea bărbatului este legată de vaccin, iar o anchetă este în curs de desfășurare, potrivit New York Post.

Reacțiile adverse grave sunt considerate extrem de rare, cazurile fiind cel mai frecvent legate de o reacție alergică cunoscută sub numele de anafilaxie.

„Indiciile inițiale arată că bărbatul nu a avut nicio reacție alergică la vaccin”, spune Zucker.

Imediat după vaccinare a fost ținut sub observație 15 minute, timp în care „nu a prezentat reacții adverse”.  Nu este clar ce tip de vaccin COVID-19 a primit.

În declarația sa, Zucker a subliniat că el și alți experți în sănătate publică consideră că vaccinul „este sigur și, însoțit de măsuri de prevenție, inclusiv purtarea unei măști și distanțarea fizică, va pune capăt acestei pandemii”.

„Îi încurajez pe toți newyorkezii să se vaccineze”, continuă Zucker.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook