Netanyahu interzice zborurile din și către Israel, de teama noilor tulpini ale SARS-Cov-2. „Sigilăm cerul”

Netanyahu interzice zborurile din și către Israel, de teama noilor tulpini ale SARS-Cov-2. „Sigilăm cerul”

Israelul a decretat dumincă suspendarea, timp de aproape o săptămână, a zborurilor internaționale, ca parte a noilor măsuri de sănătate menite să limiteze răspândirea variantelor Covid-19.

Deși a vaccinat deja 2,5 din cele 9 milioane de cetățeni în ultima lună, numărul de cazuri a crescut alarmant în ultima lună, din cauza nerespectării măsurilor de distanțare, după cum afirmă autoritățile sanitare. Premierul Benjamin Netanyahu a cerut cabinetului său să aprobe noi măsuri restrictive, într-o țară în care întreprinderile considerate neesențiale sunt deja închise.

Guvernul a decis, de asemenea, să acționeze asupra călătoriilor prin închiderea zborurilor – din și către Israel – care vor fi interzise de la miezul nopții de luni spre marți până pe 31 ianuarie, dată la care măsurile de izolare ar trebui ridicate. „Sigilăm cerul, cu excepții foarte rare, pentru a preveni intrarea noilor variante și pentru a ne asigura că ne mișcăm rapid cu campania noastră de vaccinare”, a spus Netanyahu.

Excepții

Potrivit unei declarații a Ministerului Sănătății din Israel, zborurile de marfă vor fi permise. De asemenea, persoanelor care trebuie să plece în străinătate din motive medicale, să facă „lucrări esențiale care nu pot fi făcute de la distanță”, să se mute sau să participe la înmormântări, li se va permite să călătorească.

Sursa: Le Figaro

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook