Muzeul Kitsch-ului, atracția momentului la AFI Cotroceni

Muzeul Kitsch-ului, atracția momentului la AFI Cotroceni

În perioada 06 Februarie – 06 Aprilie AFI Cotroceni găzduiește Kitsch Museum, o expoziție inedită care a suscitat interesul tuturor curioșilor sș care până în prezent a adunat o mulțime de vizitatori.

Cu siguranță și tu ai un sentiment de nostalgie atunci când te gândești la perioada copilariei. Fie că e vorba de peștii de cristal puși pe mileu, de bibelouri din perioada comunistă sau de celebrele carpete cu Răpirea din serai, exponatele compun o imagine de ansamblu a Kitsch-ului românesc din anii ’80-’90 care te vor fascina atunci când vei trece pragul expoziției. Iar dacă vrei să le arăți și celor mici cum se trăia în acele vremuri, garantat veți avea parte împreună de o experiență unică.

Expoziția din AFI Cotroceni este alcătuită din câteva zone reprezentative pentru Kitsch-ul de la noi. Una dintre ele este Kitsch-ul comunist care, de altfel, este extrem de savuros, pentru că ne aduce aminte, printre altele, pe ce elemente de decor se baza design-ul interior de la sfârșitul secolului XX: carpete pe pereți, flori de plastic, pești pe mileuri sau televizoare cu tub. Și atmosfera este din film, pentru că vei putea asculta la televizor celebrul Tezaur folcloric sau cântece patriotice ale pionierilor. Ba chiar te poți urca și în masina de miliție, ca să te simți pentru un moment “milițian cu drepturi depline”.

Fondatorii expoziției și-au dorit să speculeze cu umor câteva aspecte ale societății moderne care în decursul timpului au creat o mulțime de controverse, astfel luând naștere zonele de Kitsch religios și Kitsch tigănesc. Din păcate, Kitsch-ul religios este acum disponibil vizitatorilor doar în format online, având în vedere că din cauza multiplelor controverse create în jurul acestui subiect s-a decis eliminarea lui din cadrul expoziției din AFI Cotroceni.

Toate exponatele provin din colecția personală a proprietarului muzeului, realizată în decursul timpului cu ajutorul consignațiilor, târgurilor de profil și a altor colecționari.

Așadar, cu siguranță merită să dai o tura prin AFI și să te bucuri de experiența oferită de Kitsch Museum, iar o veste și mai bună este că accesul este gratuit. Programul este zilnic, de la 11:00 – 21:00.

Ne vedem acolo?

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook