Moș Covid| A infectat 61 de rezidenți ai unei case de bătrâni, încercând să le facă o bucurie de sărbători

Moș Covid| A infectat 61 de rezidenți ai unei case de bătrâni, încercând să le facă o bucurie de sărbători

Belgia| Moș Crăciun a venit cu un dar nedorit într-o casă de bătrâni din orașul Mol, regiunea Antwerp. Încercând să le facă o bucurie de sărbători rezidenților, a infectat 61 de vârstnici și 14 îngrijitori.

La trei zile după ce i-a vizitat, voluntarul deghizat în Moș Crăciun a fost testat pozitiv pentru Covid-19. Dintre cei 150 de vârstnici care locuiesc la azilul Hemelrijck, 61 au contractat virusul.

Unul dintre rezidenți a dezvoltat o formă severă și are nevoie de oxigen.

Primarul orașului a declarat că „a fost o zi neagră pentru casa de bătrâni”, scrie Daily Mail.

Fotografiile realizate în timpul evenimentului arată, însă, că nu au fost respectate normele de prevenție. Nu toți rezidenții casei de bătrâni au purtat mască, iar distanțarea nu a fost respectată.

Primarul Wim Caeyers spune că „inițial, organizatorii au declarat că toate măsurile au fost respectate, dar fotografiile arată contrariul”. El a catalogat atitudinea coordonatorilor ca fiind „total iresponsabilă”.

Un purtător de cuvânt al companiei Armonea, cea care manageriază azilul, a transmis că „membrii staff-ului sunt șocați de cele întâmplate, dar îi motivează mai mult în lupta împotriva virusului”.

Totuși, este puțin probabil ca toate infectările să fi fost produse de un singur individ, consideră Marc Van Ranst, un virusolog de top din Belgia. „Chiar și dacă am vorbi despre un super-răspânditor, sunt prea multe contaminări dintr-un singur foc”. El presupune că ventilarea precară a încăperilor a contribuit la formarea unui focar.

În orice caz, virusologul concluzionează că ideea de a organiza o vizită a lui Moș Crăciun în timpul epidemiei a fost una „prostească”.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook