Montreux Jazz Festival cu Nina Simone sau James Brown, gratuit de acasă

Montreux Jazz Festival cu Nina Simone sau James Brown, gratuit de acasă

de Alexandru Anghel

– La vremuri noi, distracții noi, în izolare

– Festivalul de Jazz de la Montreux, unul dintre cele mai mari din lume, vine la tine în casă

– Vezi gratuit concerte de la Santana, Johnny Cash, James Brown sau Marvin Gaye

Încă de la startul carantinei mondiale ți-am arătat artiști și instituții culturale care s-au adaptat situației și încep fie să ofere concerte intime, de la ei de acasă, fie să pună „la liber” concerte mari, înregistrate în trecut. De la muzică pop la clasică, sub aceeași umbrelă: Împreună, de acasă.

Suntem în 26 martie și uriașul festival de jazz de la Montreux își anunță artiștii pentru ediția de anul ăsta. Noi ne bucurăm nespus și dăm buzna să cumpărăm bilete. Numai că… asta se întâmplă doar într-o realitate paralelă, o realitate care nu mai e a noastră, furată fiind de COVID-19, de iresponsabilitatea liderilor mondiali și, de ce să mâncăm rahat, a unora dintre noi. Am avut și ghinion.
Peste 50 de concerte magice din istoria de 54 de ani a festivalului, de la artiști ca legendara Nina Simone, Marvin Gaye, Johnny Cash sau Nașu’ James Brown, vin gratuit la noi. Oricum ai da-o, Montreux Jazz Festival e unul dintre cele mai frumoase festivaluri din lume: locul e superb, muzica la fel, și pachetul ăsta îl poți accesa deocamdată gratuit de la tine de pe canapea, aici.

Ediția din 2020 a fost amânată, organizatorii urmând să anunțe noi date. Ascultă mai multe aici.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook