Ministrul Educației spune că elevii care locuiesc în case fără electricitate pot urmări lecțiile la TV

Ministrul Educației spune că elevii care locuiesc în case fără electricitate pot urmări lecțiile la TV

Ministrul Educației, Monica Anisie, a găsit soluția pentru elevii care urmează cursurile online, dar locuiesc în case fără electricitate. Vor urmări cursurile la televizor. Nu vor putea să-și încarce tabletele, e adevărat, dar vor putea fără probleme să privească emisiunile de tele-școală de la TVR. Pentru că televizoarele nu sunt puse în funcțiune cu ajutorul curentului electric, logic.

Prezentă în platoul televiziunii Realitatea Plus, Anisie a explicat cum a rezolvat situația privind cursurile online pentru elevii care nu au acces la curent electric. Printre soluțiile găsite, a enumerat și emisiunile TV:

„S-au luat și astfel de măsuri încă din perioada în care am fost în situația de urgență. Cu toții am stat acasă și am desfășurat cursurile în sistem on-line. Acolo unde nu a existat această posibilitate, unitatea de învățământ a asigurat materiale de lucru pentru copii, în așa fel încât să continue învățarea. Mai mult decât atât, Ministerul Educației a realizat în parteneriat cu televiziunea română programul tele-școală, prin care am continuat pregătirea elevilor pentru examenele naționale.”, spune ministrul.

Mai mult de 50.000 de locuințe din România nu sunt racordate la rețeaua de energie electrică, potrivit Ministerului Energiei.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook