Meteo: Temperaturi mai mari cu 10 grade faţă de valorile normale

Meteo: Temperaturi mai mari cu 10 grade faţă de valorile normale

În primele zile ale săptămânii vor fi temperaturi record, mai mari chiar şi cu 10 grade faţă de normalul perioadei. De miercuri, însă, vremea se va răci, dar temperaturile tot nu vor scădea sub valorile normale pentru această perioadă.

Săptămâna a debutat cu temperaturi neobișnuit de ridicate pentru mijlocul lunii februarie. Luni și marți vor fi maxime chiar şi de 18 grade în sudul țării.

„Temperaturile vor depăşi frecvent 15-16 grade în sudul, în estul ţării, temperaturi care din nou ar putea atinge 17-18 grade în zonele deluroase din sud”, a spus Mihai Huştiu, meteorolog de serviciu în cadrul ANM.

De miercuri, vremea se va răci, iar temperaturile vor scădea chiar şi cu 5-6 grade.

„Este începutul unui proces de răcire care va continua începând cu ziua de miercuri şi până aproape de finalul de săptămână. Această răcire estimată pentru mijlocul săptămânii nu va aduce temperaturile în limitele normale”, a mai spus Mihai Huştiu.

În Bucureşti, meteorologii spun că vremea va fi frumoasă, cu maxime de 15 grade la mijlocul săptămânii. Răcirea se va resimţi şi în Capitală, acolo unde, de miercuri, temperaturile vor scădea, iar valorile nu vor mai depăşi la amiază 9- 10 grade.

Temperaturile normale pentru această perioadă sunt cuprinse între 5 și 6 grade în partea de sud-vest a ţării şi între 0și 1 grad în estul Transilvaniei.

Foto Pixabay

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook