Merkel este în favoarea utilizării vaccinului rusesc. „Am vorbit cu președintele Putin despre asta”

Merkel este în favoarea utilizării vaccinului rusesc. „Am vorbit cu președintele Putin despre asta”

Cancelarul german Angela Merkel a declarat că este deschisă, condiționat, la ideea de a utiliza vaccinul rusesc anti-Covid în Europa, în urma publicării rezultatelor științifice pozitive cu privire la eficacitatea serului Sputnik V. „Oricine obține autorizația EMA (Agenția Europeană a Medicamentelor) va fi absolut binevenit, am vorbit pe această temă cu președintele rus Vladimir Putin”, a declarat cancelarul german la televiziunea publică ARD, lăudând „date științifice bune” obținute de vaccinul rusesc Sputnik V.

„Un vaccin suplimentar” pentru combaterea virusului

Vaccinul Sputnik V, un subiect controversat până acum, are eficiență de 91,6% împotriva formelor simptomatice ale Covid-19, potrivit rezultatelor publicate marți în revista medicală The Lancet și validate de experți independenți.

„Înseamnă că un vaccin suplimentar se poate alătura acum luptei pentru reducerea incidenței Covid-19”, insistă cercetătorii. Cancelarul german a atras atenția și asupra vaccinului chinezesc, subliniind că o țară precum „Serbia se vaccineaza mai repede” decât restul Europei „cu vaccinul chinez”.

Germanii critică lentoarea europeană

Frustrarea populației, accentuată de restricțiile de călătorie în vigoare, este cu atât mai mare cu cât primul vaccin autorizat, cel al laboratoarelor Pfizer și BionTech, a fost parțial dezvoltat chiar în Germania.

Confruntat cu nerăbdarea publică, cancelarul a promis că nu va aștepta ca întreaga populație să fie vaccinată pentru a autoriza relaxarea restricțiilor în vigoare. „Aceasta nu este calea pe care vrem să o urmăm”.

Dar i-a îndemnat pe germani să „reziste încă puțin” și a avertizat asupra riscului pe care îl prezintă diferitele variante nou apărute. „Nervii sunt încordați, avem un drum lung de parcurs”, a spus ea.

Sursa: BFMTV

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook