Măști cât fața, livrate gratuit elevilor greci. „Măștile-parașută – un eșec catastrofal”

Măști cât fața, livrate gratuit elevilor greci. „Măștile-parașută – un eșec catastrofal”

Autoritățile elene se confruntă cu un fiasco răsunător după ce distribuirea gratuită a sutelor de mii de măști către toate școlile din țară a eșuat din cauza măsurilor incorecte.

Când au fost livrate măștile, elevii au creat o avalanșă de postări pe rețelele sociale, cu fotografii care arătau fețe acoperite complet de măști. Utilizatorii Twitter au creeat un grup numit „Măști parașută”.

Guvernul spune că este „o neînțelegere”

Au cerut măști „prea mari de la început”, a spus compania care a câștigat licitația pentru fabricarea și livrarea a 500.000 de măști. Comanda a fost pentru măști de 10cm x 18cm pentru copii cu vârsta sub 10 ani și de 12cm x 22cm pentru elevi mai mari și profesori.

Guvernul spune ca e „o neînțelegere”

Dimensiunea măștilor a fost „prea mare de la început”, a spus compania, care a câștigat licitația pentru fabricarea și livrarea a 500.000 de măști. Comanda a fost pentru măști de 10cm pe 18cm pentru copii cu vârsta sub 10 ani și pentru modele de 12cm pe 22cm pentru elevi mai mari și profesori.

Un internaut a postat o fotografie care arăta una dintre măștile în cauză plasată lângă o mască pentru copii și o mască chirurgicală.

A fost o neînțelegere”, a declarat marți ministrul adjunct al Sănătății, spunând că dimensiunile comunicate producătorului vizează piesele care trebuie asamblate pentru a fi cusute. „Va fi corectat”, a asigurat el.

Masca obligatorie la școală

Șeful companiei de textile a declarat că a respectat termenii contractului iar caracteristicile măștilor au fost definite de experții în sănătate. Sora primului-ministru, un parlamentar al partidului de guvernământ, a recunoscut că este „un eșec catastrofal”.

Utilizatorii de internet s-au amuzat de această operațiune, sugerând să folosească aceste măști ca hamace sau costume de Halloween.

Măștile sunt obligatorii în școli, în transportul public și în clădirile publice din Grecia. Autoritățile au plănuit să distribuie gratuit aproximativ cinci milioane de măști de pânză elevilor și profesorilor. 

Peste 13.000 de cazuri de contaminare și 313 decese au fost înregistrate în Grecia de la începutul epidemiei.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook