Marea Britanie| Armata este mobilizată în lupta contra activiștilor anti-vaccin

Marea Britanie| Armata este mobilizată în lupta contra activiștilor anti-vaccin

În Marea Britanie, o unitate militară specială lucrează împotriva dezinformării online. Această unitate, desfășurată din 2010 și de obicei responsabilă de problemele anti-tero, este acum mobilizată împotriva informațiilor false despre epidemie și propagandei anti-vaccin de pe internet, în timp ce țara se pregătește să lanseze o primă etapă de vaccinări împotriva Covid-19.

Unitatea de Război Informațional a Armatei Britanice va fi desfășurată pentru a aborda propaganda anti-vaccin înainte de lansarea campaniei de vaccinare.

Soldații monitorizează deja în spațiul online postările privind Covid-19, pentru a afla cum sunt vizați cetățenii britanici, au arătat documentele divulgate.

Aceasta monitorizare are loc pe fondul unei creșteri a numărului de proteste anti-izolare și anti-vaccin care au loc în Marea Britanie.

Unitatea de « specializare culturală » în domeniul apărării a fost lansată în Afganistan în 2010 și este legată de brigada 77 a armatei, care lucrează adesea cu echipe de operațiuni psihologice, a raportat The Sunday Times. O anchetă vizează deinformările legate de vaccinuri lansate din statele ostile, inclusiv din Rusia.

Echipa recrutează soldați profesioniști și rezervisti, în timp ce Guvernul pregătește țara pentru vaccinări în masă care încep luna viitoare. Se așteaptă ca vaccinul BioNTech / Pfizer să primească aprobare în câteva zile.

Ieri, teoriile conspirației care susțineau că vaccinurile sunt o acoperire pentru a planta microcipuri cetățenilor erau încă disponibile online. Ministerul Apărării a confirmat că Brigada 77 nu va lucra împotriva poporului britanic, ci va examina impactul altor țări asupra rețelelor sociale.

Un purtător de cuvânt al guvernului a declarat: „Pe măsură ce ne apropiem de campania de vaccinare, continuăm să lucrăm îndeaproape cu companiile care detin retelele sociale și alte organizații pentru a anticipa și a atenua orice postare anti-vaccin care apare și care promovează surse de informatii neautorizate”.

Proteste la Londra

Cel puțin 155 de protestatari anti-izolare au fost arestați în centrul Londrei, ieri.

Manifestanții au mărșăluit prin Westminster scandând „rușine” și „libertate”. Alții, îmbrăcați în spiriduși de Crăciun, purtau pancarte pe care scria: „Tot ce vreau pentru Crăciun este libertate”, „Jos măștile” și „Nu ne mai controlați”.

La începutul acestei luni, companiile au fost amendate cu zeci de mii de lire sterline pentru că au refuzat să închidă în timpul izolării.

Între timp, mai multe mame de pe pagina de Facebook Save Our Rights UK au declarat că nu se vor vaccina împotriva coronavirusului nici ele și nici copiii lor.

Un alt utilizator a susținut că este un „program de sterilizare în masă”, în timp ce unii chiar au cerut acțiuni împotriva vaccinării.

Mulți britanici sunt fuiosi și consideră că Guvernul câștigă prea multă putere prin aplicarea restricțiilor.

Sursa: The Times

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook