Malaezia: roboții absolvenți

Malaezia: roboții absolvenți

Inițiativa, menită să evite orice risc de contaminare cu coronavirus, a nemulțumit studenții care au solicitat o ceremonie adevărată.

O universitate din Malaezia și-a propus să folosească roboți îmbrăcați în uniformele universitatii pentru a putea înmâna diplomele studenților, evitând totodată riscul de contaminare cu noul coronavirus. Inițiativa nu a fost pe placul absolvenților, care au cerut o ceremonie adevărată.

Într-o înregistrare video difuzată de Universitatea Sultan Zainal Abidin, doi roboți îmbrăcați în uniformele instituției primesc o diplomă de la oficialii universității în numele studenților a căror identitate este afișată pe ecranul fiecărui robot. Profesorul Engku Fadzli Hasan Syed Abdullah, care a condus echipa de proiectare a robotului, a explicat că acest lucru va permite studenților să participe de la distanță la ceremonia de absolvire.

„Afișăm fața studentului în casca robotului printr-o aplicație de videoconferință”, a declarat pentru AFP șeful Universității de Stat Terengganu din nord-estul țării. Dar studenții au primit cu reținere propunerea și au solicitat universității să amâne ceremonia. „Vreau să aștept un an, doi, trei sau mai mulți, dar vă rog să mă lăsați să merg pe scenă”, a scris Nurhazwani Sa’aid, student, pe pagina de Facebook a universității.

Profesorul Engku Fadzli a subliniat că roboții nu sunt decât o soluție temporară și că universitatea se va strădui să organizeze ceremonii de absolvire în viitor. Malaezia nu a fost foarte afectată până acum de coronavirus, cu aproximativ 8.000 de persoane infectate și 115 decese.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook