Mai multe state europene relaxează restricțiile Covid, deși cifrele epidemice sunt încă la niveluri crescute

Mai multe state europene relaxează restricțiile Covid, deși cifrele epidemice sunt încă la niveluri crescute

Câteva state europene încep să relaxeze restricțiile Covid, deși ratele de infectare și gradul de ocupare a secțiilor de terapie intensivă sunt încă destul de ridicate. Majoritatea au ales să reia cursurile față în față și să deschidă terasele. Orele de stingere rămân, în cele mai multe cazuri, valabile.

Franța

-au fost ridicate restricțiile de circulație între departamente, iar școlile gimnaziale și liceele și-au redeschis luni ușile, pentru prima dată după o lună de pauză.

-stingerea a rămas valabilă, iar terasele cafenelelor și restaurantelor nu vor primi autorizație de funcționare mai devreme de 19 mai, odată cu muzeele, cinematografele, teatrele și sălile de concert – cu respectarea măsurilor.

-Franța raportează aproximativ 22.000 de noi cazuri pe zi, în scădere față de cifra de 40.000 înregistrată luna trecută. 5.585 de pacienți sunt încă internați în secțiile ATI.

Grecia

-mai multe restricții care erau în vigoare încă din noiembrie 2020 au fost relaxate luni, iar restaurantele și cafenelele pot acum servi clienții pe terasele exterioare.

-afacerile din sectorul turistic își vor relua activitatea pe 15 mai.

Ungaria

-sâmbătă a renunțat la majoritatea restricțiilor, însă doar pentru cetățenii care sunt vaccinați și dețin un certificat de vaccinare. Li se oferă acces în restaurante (la interior), hoteluri, teatre, cinematografe, săli de fitness, librării, muzee și alte spații de divertisment.

-afacerile pot funcționa până la ora 23:00, iar stingerea începe la miezul nopții.

Italia 

-a început treptat redeschiderea, începând de săptămâna trecută. Școlile au reluat fizic cursurile, au fost repornite muzeele și cinematografele.

-sâmbătă au fost redeschise plajele.

Olanda  

-miercuri a renunțat la ora de stingere.

-barurile și cafenelele au primit autorizația de a deschide terasele pentru prima dată în șase luni. Unii proprietari spun că redeschiderea nu este profitabilă, din cauza regulilor stricte încă în vigoare.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook