Macron este împotriva „pașaportului de vaccinare”, dar vrea un „permis de sănătate” pentru a redeschide restaurantele și spațiile culturale

Macron este împotriva „pașaportului de vaccinare”, dar vrea un „permis de sănătate” pentru a redeschide restaurantele și spațiile culturale

Emmanuel Macron se va întâlni săptămâna viitoare cu membrii guvernului pentru a pregăti introducerea unui „permis de sănătate”, care va fi diferit de „pașaportul de vaccinare”, în vederea redeschiderii locurilor culturale și a restaurantelor închise din cauza pandemiei.

Implementarea unui astfel de instrument „va implica multe aspecte tehnice, respectarea datelor individuale, organizarea libertăților noastre” și care „trebuie pregătit acum tehnic, politic, legal”, a explicat președintele.

„Simt că există confuzie cu privire la acest subiect”, a adăugat el, insistând că permisul de sănătate „nu va fi legat doar de vaccinare”.

Pentru că, a argumentat el, „dacă reușim să redeschidem anumite locuri, nu putem condiționa accesul prin vaccin, din moment ce serul nu este momentan disponibil pentru cei tineri”.

„Nu trebuie să ajungem în situația în care fiecare țară să-și dezvolte propriul sistem”

Liderii UE au discutat joi despre implementarea unui certificat de vaccinare care va „reorganiza circulația între state mai fluid”, atunci când restricțiile de circulație vor fi ridicate.

„Trebuie să împiedicăm ca fiecare țară să-și dezvolte propriul sistem” și trebuie „să lucrăm la o certificare medicală comună”, a indicat președintele francez.

Grecia, nerăbdătoare să-și salveze industria turistică, a înaintat încă din ianuarie o propunere pentru stabilirea unui „certificat de vaccinare” european până la vacanța de vară.

„Niciunul dintre noi nu va accepta să existe țări mai permisive, care își asumă riscuri și care aduc oameni de la capătul Pământului pentru a-și umple hotelurile”, a avertizat Emmanuel Macron.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook