Lista neagră| Spania ține un registru al persoanelor care refuză vaccinul. „Îl vom împărtăși cu alte țări europene”

Lista neagră| Spania ține un registru al persoanelor care refuză vaccinul. „Îl vom împărtăși cu alte țări europene”

Autoritățile spaniole vor ține un registru al persoanelor care refuză să fie vaccinate împotriva Covid-19, care va fi împărtășit cu alte țări europene, dar care nu va fi făcut public, a declarat ministrul spaniol al Sănătății.

Într-un interviu acordat canalului de televiziune La Sexta, Salvador Illa a subliniat că vaccinarea împotriva coronavirusului nu va fi obligatorie. În ceea ce privește persoanele care nu vor dori să fie vaccinate, „vom ține un registru care va fi împărtășit cu alte țări europene”, a continuat el, precizând că se referă „la persoanele cărora li s-a oferit (să fie vaccinate) și care, pur și simplu, vor refuza”. „Documentul nu va fi făcut public”, a asigurat el, adăugând că va fi întocmit „cu cel mai mare respect pentru protecția datelor personale”.

Potrivit unui studiu realizat de Centrul de Investigații Sociologice (CSI), un institut guvernamental de votare, proporția de spanioli care nu doresc să fie vaccinați a scăzut semnificativ, de la 47% în noiembrie la 28 % în decembrie. În aceeași perioadă, procentul spaniolilor care au spus că sunt dornici să facă vaccinul a crescut de la 36,8% la 40,5%.

La fel ca multe țări europene, Spania a început duminică campania de vaccinare împotriva coronavirusului, cu produsul dezvoltat de laboratoarele Pfizer și BioNTech. Guvernul condus de socialistul Pedro Sánchez își propune ca 2,5 milioane de persoane – cele care aparțin grupurilor prioritare sau cele mai vulnerabile – să fie vaccinate până la sfârșitul lunii februarie și ca totalul să ajungă la 15-20 milioane până la vară.

Sursa: Le Figaro

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook