Lecturi SMART: Vânătoare bună – cartea perfectă pentru minți ascuțite

„Good hunting“, folosit ca titlu al cărții pe care ți-o recomandăm, reprezintă de fapt salutul adresat de ofițerii CIA camarazilor care pleacă într-o misiune, de cele mai multe ori complexă, dificilă și uneori cu un grad ridicat de periculozitate. Autorul precizează că „vânătoare bună face referire la urmărirea neîncetată, din umbră, a dușmanilor și a surselor de informare“.

Jack Devine, autorul cărții, a fost agent CIA în timpul administrațiilor a șase președinți ai SUA – de la Richard Nixon la Bill Clinton – și sub comanda a unsprezece directori ai CIA. Practic a traversat întreaga perioadă dificilă a Războiului Rece, participând în final la încheierea acestuia cu succes.

Devine avut un rol important în operațiunile de contra – spionaj din Iran, în înarmarea rebelilor islamiști împotriva sovieticilor din Afganistan și capturarea lui Pablo Escobar.

Dacă încă nu te-ai convins ca vrei să îi citești memoriile, vezi ce spun un fost director CIA și un journalist al The Washington Post:
„La fel ca Jack Devine, Vânătoare bună este directă, clară, patriotică, fascinantă și plasată în miezul unor decenii de evenimente majore. V-ați săturat de stereotipuri mânioase sau autojustificatoare despre CIA? Citiți-l pe Jack Devine. Eu am făcut-o și a fost o decizie grozavă.” Ambasador R. JAMES WOOLSEY, fost director al CIA.
„Vânătoare bună, cartea lui Jack Devine, oferă cititorilor ocazia de a strecura o privire în interiorul CIA prin ochiul cuiva care a urcat în Agenție de la munca de jos până la conducere, în vremuri extrem de agitate. Aduce noi informații despre acțiunile clandestine – de la Chile și Afganistan până la Iran-Contras – și despre învățămintele pe care ar trebui să le tragă atât responsabilii guvernamentali, cât și publicul larg. Dincolo de asta, este pur și simplu o lectură captivantă.” WALTER PINCUS, jurnalist The Washington Post.

Poți comanda cartea de aici.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook