Klaus Iohannis este „îngrozit de tragedia” de la Constanța. „Statul român a eșuat în misiunea sa fundamentală de a-și proteja cetățenii”

Klaus Iohannis este „îngrozit de tragedia” de la Constanța. „Statul român a eșuat în misiunea sa fundamentală de a-și proteja cetățenii”

Nouă dintre cei 10 pacienți internați în secția ATI a Spitalului de Boli Infecțioase din Constanța, în urma unui incendiu izbucnit vineri dimineață. „O nouă dramă teribilă care confirmă infrastructura deficitară a sistemului de sănătate românesc”, spune Klaus Iohannis prin intermediul unui comunicat de presă emis de Administrația Prezidențială.

„Transmit condoleanțe familiilor îndoliate și multă putere să poată face față acestor momente extrem de dureroase. Le doresc însănătoșire grabnică tuturor pacienților și personalului medical care au avut de suferit de pe urma incendiului. Este de neimaginat prin ce suferință au trecut toți acești oameni veniți la spital cu speranța că se vor vindeca.”

Rămânem însă în aceeași situație. Președintele cere premierului și ministrului Sănățății să ia toate măsurile necesare pentru preveni un nou incident de acest tip în spitale. Solicitarea a venit în repetate rânduri, după incendiile din trecut, va veni și la cele viitoare, din păcate.

„Astăzi, din păcate, statul român a eșuat în misiunea sa fundamentală de a-și proteja cetățenii. Este o zi neagră, de doliu, pentru națiunea română. Indiferent care va fi concluzia anchetelor cu privire la cauzele incendiului, cei care au pierit astăzi nu vor mai putea fi aduși înapoi și vor lăsa un gol imens în urma lor”, mai spune Iohannis.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook