Kim Jong-un este “în viață și sănătos”, spun sud-coreenii

Kim Jong-un este “în viață și sănătos”, spun sud-coreenii

Coreea de Sud transmite că dictatorul nord-coreean Kim Jong-un este “în viață și sănătos”. Guvernul sud-coreean contrazice zvonurile din ultimele zile și susține că nu există activitate militară neobișnuită de-a lungul graniței cu partea de nord.

Statele Unite ale Americii spun că nu au încă informații precise despre starea de sănătate a lui Kim Jong-un.

Canalele oficiale de presă ale Coreei de Nord au transmis astăzi un mesaj din partea dictatorului pentru lucrătorii care construiesc un complex turistic în regiunea Wonsan, zona în care se află trenul special cu care se deplasează Kim Jong-un, după cum au arătat unele fotografii din satelit.

Pe 20 aprilie, CNN a citat o sursă anonimă din cadrul guvernului american, care spunea că liderul nord-coreean este în “stare critică”, după ce a suferit o operație la inimă. Zvonurile au început după apariția unui articol în publicația Daily NK, conform căruia Kim Jong-un a fost operat pe 12 aprilie.

Liderul de la Phenian nu a mai apărut în public de pe 11 aprilie, când a condus o ședință a Partidului Muncitoresc.

În cazul în care Kim Jong-un ar deceda, la conducere ar veni Kim Yo-jong, sora dictatorului. În ultima perioadă, ea l-a însoțit pe fratele său în cadrul ceremoniilor oficiale și a susținut primul discurs public luna trecută.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook