Kim Jong Un este în “stare vegetativă”, scrie presa din Japonia

Kim Jong Un este în “stare vegetativă”, scrie presa din Japonia

Liderul nord-coreean este în stare gravă după operația la inimă pe care a suferit-o, scrie presa din Japonia.

La începutul săptămânii au apărut primele informații despre starea de sănătate a lui Kim Jong Un, iar multe surse au susținut că acesta se află în stare critică. Zvonurile au fost infirmate de oficialii nord-coreeni.

La începutul lunii Aprilie, Kim și-a pierdut cunoștința în timpul unei vizite într-o zonă rurală din Coreea de Nord. A fost necesară intervenția chirurgicală prin care să i se monteze un stent pe inimă.

Publicația japoneză Shukan Gendai susține că medicul care l-a operat a fost copleșit de importanța evenimentului și nu era obișnuit să opereze pacienți obezi, acestea fiind cauzele pentru care procedura a eșuat. În momentul de față, Kim Jong Un se află în “stare vegetativă”, scriu japonezii.

Shukan Gendai citează un membru al echipei medicale, care a preferat să rămână anonim.

Agenția de presă Reuters a publicat ieri un articol conform căruia China a trimis o echipă de medici în Coreea de Nord, în urma informațiilor despre starea de sănătate a liderului nord-coreean.

O delegație a Departamentului Internațional Liaison al Partidului Comunist Chinez a plecat joi spre Coreea de Nord, dar nu este clar scopul deplasării, au spus surse apropiate. Departamentul este organismul principal care se ocupă de relațiile cu vecinii nord-coreeni.

Guvernul sud-coreean a declarat în cursul zilei de joi că nu există semne care să indice că liderul de la Phenian ar fi bolnav.

La începutul lunii, Kim Jong Un a fost absent de la omagiile de “Ziua Soarelui”, sărbătoare dedicată lui Kim Ir Sen, bunicul actualului lider și fondatorul Coreei de Nord.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook