Joe Biden este pregătit să fie vaccinat în public, „cât mai curând posibil”

Joe Biden este pregătit să fie vaccinat în public, „cât mai curând posibil”

Președintele ales al SUA, Joe Biden, a declarat că este pregătit să fie vaccinat „în public” împotriva Covid-19, cât mai curând posibil. Imunologul Anthony Fauci, numit de Biden în funcția de consilier principal în lupta împotriva virusului, „a recomandat să fiu vaccinat cât mai curând posibil”, declară viitorul președinte în fața reporterilor din Delaware.

„Vreau să mă asigur că se face conform procedurii, iar când o voi face, veți fi anunțați și o voi face în public”, a spus Biden, care, la 78 de ani, se află în grupul de risc.

În timpul campaniei prezidențiale, el a fost în mare parte izolat si a participat la întâlniri virtuale sau cu public restrâns și a respectat întotdeauna scrupulos gesturile de protecție, spre deosebire de Donald Trump.

Biden a transmis că, odată investit ca al 46-lea președinte pe 20 ianuarie, le va cere americanilor să poarte mască timp de 100 de zile, pentru a combate epidemia care a ucis peste 300.000 de oameni în Statele Unite.

Autoritățile americane intenționează să vaccineze aproximativ 20 de milioane de cetățeni până la sfârșitul anului, 100 de milioane până la sfârșitul lunii martie și întreaga populație până la vară.

Dar o parte din populație și-a exprimat reticența de a utiliza un vaccin complet nou și își exprimă îngrijorarea cu privire la efectele secundare.

Lucrătorii din domeniul sănătății care lucrează în prima linie și se ocupă de îngrijirea pacienților cu coronavirus și a persoanelor în vârstă (unul dintre grupurile cu cel mai mare risc pentru Covid-19) trebuie vaccinați cu prioritate.

Foștii președinți americani Barack Obama, George W. Bush și Bill Clinton au mai spus că sunt dispuși să fie vaccinați public împotriva Covid-19 pentru a-și încuraja concetățenii să facă același lucru.

Sursa: L’Express

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook