Joe Biden anunță moartea câinelui său, „preaiubitul” Champ

Joe Biden anunță moartea câinelui său, „preaiubitul” Champ
Joe Biden cu Champ (stânga) și Major (dreapta). Foto: AP

Familia Biden anunță că „preaiubitul” lor ciobănesc german, Champ, a murit. Câinele făcea parte din familia președintelui american din 2008 și se afla la reședința din Wilmington, Delaware când a decedat, spune un oficial de la Casa Albă pentru CNN.

„Inimile noastre sunt astăzi îndurerate și vă anunțăm că preaiubitul nostru ciobănesc german, Champ, a murit în liniște, acasă”, transmit Joe și Jill Biden într-un comunicat. „A fost companionul nostru în ultimii 13 ani și a fost adorat de toată familia Biden”.

„Nu iubea nimic mai mult decât să se așeze la picioarele noaste în fața șemineului, la finalul zilei, să fie o prezență reconfortantă în timpul întâlnirilor sau să stea la soare în curtea Casei Albe”.

În ultimele luni, starea de sănătate a ciobănescului Champ s-a deteriorat, în principal din cauza vârstei.

Champ avea o lună când a fost luat de familia Biden de la o crescătorie din Spring City, Pennsylvania. Astfel, Jill Biden și-a respectat promisiunea făcută soțului său – a fost de acord ca Joe să ia un câine dacă, împreună cu Barack Obama, câștigă alegeri prezidențiale din 2008.

Familia Biden mai are un ciobănesc german, Major, în vârstă de 3 ani, pe care l-a adoptat în 2018 de la Delaware Humane Association.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook