Japonia| Primarul JO BAI-DEN devine vedetă pe internet după alegerile din Statele Unite

Japonia| Primarul JO BAI-DEN devine vedetă pe internet după alegerile din Statele Unite

Primarul din Yamato, Japonia, se numește Yutaka Umeda (穣 梅田). Dar, după cum raportează Courrier International, anumite ideograme din limba japoneză pot fi citite în mai multe moduri. Prin urmare, ideogramele numelui său de familie pot fi citite „Bai-Den”, iar cele ale prenumelui său „Jo”.

Yutaka Umeda a devenit automat o vedetă japoneză pe internet. El a fost redenumit „Joe Biden din Japonia”. „Cum este posibil acest lucru?”, „Ce coincidență ciudată!” și „Trăiască președintele!”, au scris utilizatorii de Twitter, potrivit cotidianului japonez Asahi Shimbun.

„Aceeași pasiune pentru politică”

Primarul din Yamato a spus că nu era conștient de coincidența de nume, până când un membru al familiei sale l-a avertizat, pe 6 noiembrie, că se află în plină ascensiune pe internet.

„Această poveste m-a luat prin surprindere și mă lasă puțin perplex”, a reacționat Yutaka Umeda pentru Asahi Shimbun. „Există diferențe mari între a fi candidat la președinția SUA și primar în Yamato. Dar avem aceeași pasiune pentru politică. Lucrăm pentru a ne face datoria, pentru a asigura fericirea și bunăstarea altora”.

O anecdota care amintește de cea a lui Obama

Nu este prima dată când apare o astfel de coincidență. În 2008, orașul japonez Obama a dobândit puțină notorietate, în timp ce Barack Obama candida pentru funcția de președinte al Statelor Unite. Courrier International relatează că unii rezidenți ai orașului au format un colectiv pentru a-l „sprijini pe Obama fără știrea sa”. Locuitorii comercializaseră astfel mai multe produse, inclusiv prăjituri, iar primarul orașului îi trimisese cadouri viitorului președinte american.

Barack Obama i-a luat prin surprindere pe locuitorii orașului când a trimis o scrisoare primarului: „Plecând de la prietenia dintre țările noastre, să continuăm să lucrăm pentru o lume mai bună și mai liberă”.

Sursa: CNews

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook