Japonezii nu primesc amenzi dacă nu respectă carantina, sunt trecuți pe lista rușinii

Japonezii nu primesc amenzi dacă nu respectă carantina, sunt trecuți pe lista rușinii

Premierul japonez Shinzo Abe va declara marți stare de urgență în Tokyo și șase alte provincii, în încercarea de a limita extinderea epidemiei.

Starea de urgență va fi în vigoare pentru 30 de zile și va da dreptul autorităților să îndemne populația să stea în case, cu excepția ieșirilor absolut necesare.

„Sperăm să declarăm stare de urgentă în cursul zilei de mâine. Am luat această decizie în urma sfaturilor consilierilor mei”, a spus Abe în această seară. „Se înmulțesc rapid cazurile, mai ales în orașele mari cum sunt Tokyo sau Osaka”.

Guvernatorii provinciilor grav afectate vor putea cere oamenilor să stea în case, vor putea să închidă şcolile şi instituţiile publice şi să anuleze diverse evenimente. 

Autoritățile vor avea mai multe modalități prin care să-i convingă pe oameni să stea în case, dar nu vor apela și la amenzi, ci se vor baza mai mult pe respectul pentru autoritate al japonezilor.

Legile japoneze permit publicarea numelor celor care nu respectă regulile, dar nu permit amendarea sau arestarea celor care se abat de la ele.

 

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook