Italia își deschide granițele pe 3 iunie – cum te primește faimosul Dom din Florența

Italia își deschide granițele pe 3 iunie – cum te primește faimosul Dom din Florența

Faimosul Dom din Florența, Santa Maria del Fiore, a achiziționat un sistem de notificare a păstrării distanței sociale de către turiștii care vizitează monumentul.
Sistemul constă în livrarea unor senzori de proximitate pe care fiecare turist îl va purta în jurul gâtului. Aparatele respective te vor notifica sonor dacă nu păstrezi distanța de 2m.

„Este un dispozitiv (…) furnizat gratuit turiștilor la începutul vizitei care semnalează cu sunet, vibrații și lumini că distanța minimă autorizată nu e respectată […] Acest sistem garantează siguranță și confort maxim în timpul vizitei […] , potrivit comunicatului de presă al Duomo Santa Maria del Fiore.
Dispozitivul în formă de colier, care nu urmărește mișcările și nu colectează date, va fi dezinfectat după fiecare utilizare.
„Santa Maria del Fiore, entitatea care administrează Catedrala, Baptisteriul, Campanila și Muzeul Operei Duomo, intenționează să-și deschidă ușile locuitorilor din Florența și tuturor celor care vor veni la Florența în zilele următoare. ”, a spus episcopul Timothy Verdon, directorul Muzeului Opera del Duomo, într-un video postat de muzeu.
„Monumentele și muzeul vor fi vizitate de un număr redus de oameni. În această perioadă de început, vizita va fi gratuită, este un gest, să întâmpinăm din nou oamenii ”, a adăugat el.
Guvernul italian va redeschide granițele externe ale țării începând cu 3 iunie, precum și cele din cele 20 de regiuni, începând cu 3 iunie. Această măsură ar trebui să ajute sectorul turistic, care a fost spulberat de izolarea populației încă din 10 martie din cauza pandemiei Covid-19 care a ucis aproape 32.000 de oameni pe peninsulă.
Și la Roma, Bazilica Sf. Petru se redeschide vizitatorilor începând de astăzi.

Mai multe detalii găsești aici.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook