Italia extinde starea de urgență până pe 31 decembrie

Italia extinde starea de urgență până pe 31 decembrie

Italia a anunțat joi noi măsuri restrictive, după ce rata de infectare a început din nou să crească, în principal din cauza răspândirii variantei Delta. Numărul noilor cazuri Covid s-a dublat în ultima săptămână, iar statul înregistrează acum mai mult de 5.000 de cazuri pe zi. Premierul italian Mario Draghi anunță că noile restricții intră în vigoare pe 6 august și rămân active până pe 31 decembrie.

Prim-ministrul spune că așa numitul „pașaport verde” va fi necesar cetățenilor pentru a primi acces în anumite locații, inclusiv cele de distracție sau relaxare. Documentul arată că purtătorul a primit cel puțin o doză a vaccinului anti-Covid, a fost testat negativ în ultimele 48 de ore sau s-a vindecat recent de Covid.

Pașaportul va fi folosit pentru a merge la restaurante și baruri sau la evenimente sportive, muzee, cinematografe, săli de sport sau întâlniri.

Draghi menționează că economia funcționează bine și are chiar o creștere mai mare față de celelalte țări europene. El consideră că pașaportul este esențial „pentru a ține economia activă”.

Ministrul Sănătății, Roberto Speranza, spune că 40 de milioane de italieni au obținut deja „Pașaportul Verde”, adaugând că vaccinarea este calea de a „lăsa în urmă cel mai dificilă perioadă pe care am întâmpinat-o până acum”.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook