Israelul trebuie să vaccineze 90% din populație pentru a obține imunitate colectivă, susține prof. Yehuda Adler

Israelul trebuie să vaccineze 90% din populație pentru a obține imunitate colectivă, susține prof. Yehuda Adler

În ciuda succesului campaniei de vaccinare împotriva coronavirusului din Israel, țara nu va obține imunitatea de grup, atâta timp cât copiii nu primesc vaccinul, spune prof. Yehuda Adler, președintele Asociației Europene a Bolilor Cardiovasculare și Miocardice. „Șase milioane de vaccinați nu constituie imunitate de grup”, a spus Adler, referindu-se la numărul de israelieni care au primit cel puțin o doză a vaccinului până acum.

„Pentru a obține imunitatea de grup, avem nevoie ca 90% din populație să fie vaccinată. Aceasta înseamnă că, atâta timp cât copiii nu sunt vaccinați, nu există imunitate de grup”, a spus el.

Producătorii de vaccinuri nu au dat încă aprobarea oficială pentru imunizarea copiilor.

Israel a rezervat vaccinurile împotriva coronavirusului celor cu vârsta peste 16 ani, dar Ministerul Sănătății a permis inocularea câtorva zeci de copii care se aflau în grupa de risc. Niciunul nu a prezentat efecte secundare.

Adler a menționat că diseminarea informațiilor exacte este cea mai bună modalitate de a contracara afirmațiile false despre vaccin și efectele sale secundare – o problemă deosebit de importantă în sectoarele arab, rus și ultraortodox.

„De la apariția pandemiei am fost foarte critici în legătură cu campania de comunicare cu privire la agentul patogen”, a spus Adler.

„Lupta împotriva știrilor false este ca și lupta cu fantomele. Nu este nevoie să ne luptăm cu ele. Dacă vorbim despre știri false nu facem decât să le răspândim în continuare. Avem nevoie doar de o comunicare mai bună”.

Adler a spus că, în ciuda dezinformării, numărul persoanelor care au fost inoculate în mai multe orașe din țară este extraordinar.

„Sunt consultant în două municipalități – Rishon Lezion și Herzliya – și ratele de vaccinare de acolo sunt enorme. Campania de informare a publicului a fost foarte slabă, dar a fost suficient să vorbim cu oamenii față în față”, a spus el.

„Țin întâlniri Zoom în fiecare zi cu profesori, grădinițe, elevi și părinți. Există multă confuzie din cauza știrilor false”.

Adler consideră că vaccinul împotriva coronavirusului s-a dovedit a fi eficient în lupta împotriva bolii, la fel ca vaccinurile care au ajutat la eradicarea unor boli precum variola și poliomielita.

„La fel ca cele precedente, vaccinul împotriva coronavirusului este atât sigur cât și eficient”, a spus el. „De aceea, toată lumea ar trebui să îl facă”.

Sursa: YNet News

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook