Israelul nu intenționează să renunțe la obligația de a purta mască. Nici în cazul celor vaccinați

Israelul nu intenționează să renunțe la obligația de a purta mască. Nici în cazul celor vaccinați

Ministerul Sănătății din Israel anunță că nu intenționează să elimine obligația de a purta mască în spațiile publice. Pe de altă parte, noile recomandări ale Centrului pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC) din SUA arată că persoanele care au primit ambele doze de vaccin anti-Covid nu trebuie să poarte măști sau să respecte regulile de distanțare în timpul întrunirilor cu alte persoane complet vaccinate sau cu cei puțin probabil să dezvolte simptome severe de Covid, precum tinerii.

Dar Ministerul Sănătății menține politica existentă, în ciuda succesului campaniei de vaccinare din Israel, unde 5 din cei 9 milioane de locuitori au primit cel puțin prima doză a vaccinului.

„În acest stadiu, nu există niciun plan de modificare a regulilor referitoare la obligația de a purta mască în Israel în ceea ce-i privește pe cei vaccinați”, a declarat marți un purtător de cuvânt al Ministerului.

„Ministerul urmărește îndeaproape informațiile cu privire la riscul de infectare a celor vaccinați și își va actualiza politica în consecință.”

Sursa: YNet News

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook