Israelienii nu exclud un nou blocaj, chiar dacă mai mult de jumătate din populație a fost deja vaccinată

Israelienii nu exclud un nou blocaj, chiar dacă mai mult de jumătate din populație a fost deja vaccinată

Mai mult de jumătate din populație a primit deja o primă doză a vaccinului anti-Covid, în Israel. Dar rata de transmitere a virusului crește și există posibilitatea unui al patrulea blocaj. Potrivit declarațiilor premierului Benjamin Netanyahu, pandemia aproape că s-a încheiat în țară, dar un înalt oficial din domeniul sănătății a sugerat că o a patra izolare nu a fost exclusă, înainte de alegerile parlamentare din 23 martie, spune The Times of Israel.

Potrivit Departamentului Sănătății, rata de transmitere a virusului a depășit valoarea 1, indicând faptul că răspândirea virusului se accelerează. „Dacă nu acționăm responsabil, există posibilitatea unui al patrulea blocaj”, a spus șeful departamentului de gestionare a crizei Covid, Nachman Ash.

„Nu știu ce a vrut să spună primul ministru”, a adăugat el, răspunzând declarațiilor lui Benjamin Netanyahu, care a afirmat că „Israelul este prima țară din lume care a ieșit din criza coronavirusului. Cu acest pașaport verde, puteți merge la restaurante, puteți merge la evenimente sportive. În cele din urmă am ieșit din asta”.

Un prim concert pentru persoanele vaccinate a avut loc vinerea trecuta la Tel Aviv. Aproximativ 40% dintre israelieni au primit deja a doua doză de vaccin.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook