Israel| Primul concert destinat persoanelor vaccinate anti-Covid a avut loc la Tel Aviv

Israel| Primul concert destinat persoanelor vaccinate anti-Covid a avut loc la Tel Aviv

Câteva sute de persoane vaccinate împotriva coronavirusului au participat vineri la un concert în aer liber, organizat de primăria din Tel Aviv, primul de acest gen de la începutul pandemiei. Aproximativ 500 de spectatori l-au urmărit pe cântărețul pop israelian Ivri Lider din tribunele stadionului de fotbal Bloomfield. Toți au purtat măști și au respectat regulile de distanțare.

„Este grozav, sunt fericită și aștept cu nerăbdare concertul”, a declarat Reut Gofer, spectatoare sosită la stadion. „Sper că este începutul unei perioade în care vom putea reveni la viața de dinainte”, a adăugat ea.

Deschiderea activităților culturale

Pentru a intra pe stadion, spectatorii au prezentat un certificat emis de Ministerul Sănătății din Israel care demonstrezează că au primit cele două doze ale vaccinului anti-Covid.

Israelul, care a vaccinat deja mai mult de jumătate din populație, a ieșit treptat din a treia izolare, impusă la începutul lunii februarie.

Accesul la evenimente culturale, săli de sport și hoteluri este rezervat în prezent persoanelor cu certificat de vaccinare.

„Întrucât majoritatea populației noastre este deja vaccinată, după un an de Covid, putem în cele din urmă să repornim activitățile culturale și de divertisment”, a declarat Eytan Schwartz, purtătorul de cuvânt al Primăriei din Tel Aviv, indicând că acesta este primul dintr-o serie de concerte.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook