Israel iese din izolare| Ești vaccinat, ai acces în interiorul restaurantelor. Nu ești, stai pe terasă

Israel iese din izolare| Ești vaccinat, ai acces în interiorul restaurantelor. Nu ești, stai pe terasă
Foto: Premierul Israelului, Benjamin Netanyahu 

Guvernul israelian a aprobat sâmbătă seară redeschiderea restaurantelor, cafenelelor, sălilor de recepție a hotelurilor și a unor școli. După luni de blocaj, astăzi au fost reluate activitățile. Elevii din clasele V-IX vor putea reveni la școală, dar numai în zonele în care rata de contaminare rămâne scăzută.

Conform fazei a 3-a a planului de ieșire din izolare, începând de duminică, cafenelele vor fi deschise tuturor, în timp ce în restaurante, spațiile interioare vor fi rezervate deținătorilor „pașaportului verde” (cei care s-au vindecat de Covid sau au fost vaccinați). Persoanele nevaccinate pot sta doar afară.

Trebuie respectată o distanță de doi metri între mese și vor fi acceptate maximum 100 de persoane în cadrul aceleiași unități.

Lăcașurile de cult pot găzdui până la 50 de persoane în aer liber și 20 în interior.

Hotelurile vor putea găzdui în recepții sau săli de mese până la 50% din capacitatea lor, sau maximum 300 de persoane.

În cazul evenimentelor și evenimentelor culturale și sportive, 500 de persoane se pot întâlni în interior și 750 în exterior, numai după prezentarea „pașaportului verde”.

În ceea ce privește redeschiderea spațiului aerian, 3.000 de israelieni din Kiev, Paris, New York, Londra și Frankfurt vor putea ateriza în Israel în fiecare zi, înainte de alegerile din 23 martie.

Cetățenii care doresc să călătorească în aceste cinci orașe o vor putea face dacă obțin permisiunea specială de îmbarcare de pe Aeroportul Ben-Gurion.

Până în prezent, 4,9 milioane de persoane au primit prima doză a vaccinului și 3,6 milioane ambele doze.

Dacă cifra contaminărilor crește, guvernul nu exclude posibilitatea unei a 4-a izolări, în următoarele săptămâni.

Sursa: I24News

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook