„Într-o zi o să câștig Oscarul!” Secretul din spatele Parasite. Cum a ajuns să producă cea mai mare surpriză din istorie

„Într-o zi o să câștig Oscarul!” Secretul din spatele Parasite. Cum a ajuns să producă cea mai mare surpriză din istorie

– Fără miliardele de la Samsung, Oscarul din Coreea de Sud nu ar fi existat niciodată.

– Șefa studioului care a produs Parasite, primul film străin care ia Oscarul celui mai bun film, este nepoata fondatorului Samsung și o fostă profesoară la Harvard.

– Miky Lee l-a descoperit pe regizorul Bong Joon-ho când era student.

Încă din anii 90 a fost trimisă să cucerească lumea din film, artă și publicitate și a încercat să fie șefa lui Steven Spielberg – Miky Lee a fost refuzată, pentru că familia Lee nu înțelegea industria filmului.

Peste 3 ani, Spielberg a acceptat 300 de milioane pe acțiuni la Dreamworks și a început să lucreze cu Miky Lee – ca să înțeleagă cum e cu filmele.

A ajutat mult și președintele Coreei care a aflat în 1996 că Jurassic Park a făcut mai mult profit decât Coreea vânzând 60,000 de mașini. Faptul că japonezii cumparaseră studioul Columbia cu 4 miliarde i-a ambiționat și mai tare – de ce ei și nu noi, coreenii.

Spielberg spune că dacă Miky Lee era bărbat, Oscarul câștigat de Coreea nu exista. Tatăl ei moștenise partea din Samsung care făcea mâncare ieftină – avea bani însă stilul oamenilor de afaceri coreeni este același – urla ordine militare și aștepta ca lumea să execute la virgulă.

Miky Lee este șefa Soft peqer. Datorită ei, din tăiței și pâine ieftină, Samsung a dezvoltat CJ Studios, cei care au împins industria filmului din Coreea de Sud de la 300 de milioane la aproape 2 miliarde pe an.

Samsung este celebră că a început să fabrice piese de telefon pentru Apple și a sfârșit într-un proces de furt intelectual în care lumea a văzut îngrozită cum la raidul poliției sute de angajați mâncau hârtiile, fiind dresați să ascundă dovezile.

Între timp au ajuns cel mai mare producător de smartphone din lume, respectat și acum în spatele Oscarului câștigat de Parasite – cea mai mare surpriză din istoria Holywood-ului.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook