Indonezia| Campanie de vaccinare pe dos. Tinerii au prioritate la imunizare

Indonezia| Campanie de vaccinare pe dos. Tinerii au prioritate la imunizare

Majoritatea statelor acordă prioritate vaccinării persoanelor în vârstă, persoanelor care prezintă comorbidități și lucrătorilor din domeniul sănătății – conform recomandărilor OMS. Indonezia a decis să urmeze un alt drum. Vrea să vaccineze cu prioritate populația tânără, cu vârste cuprinse între 18 și 59 de ani și lucrătorii din prima linie (profesioniști din domeniul sănătății, poliție, soldați…).

Strategia guvernului este clară: se urmărește imunitatea de grup. „Odată ce populația activă și cea mai expusă la comerț este imună, se va forma o barieră care va proteja și alte grupuri”, spune Amin Soebandrio, directorul Institutului Eijkman pentru Biologie Moleculară din Jakarta. Având în vedere numărul limitat de doze disponibile, este mai puțin eficientă vaccinarea persoanelor în vârstă, care circulă puțin”.

Potrivit calculelor guvernamentale, sunt necesare 246 de milioane de doze pentru a imuniza 67% din populația țintă (18-59 de ani). Un procent de 60-70% reprezintă limita general acceptată pentru obținerea imunității de grup. Celălalt argument: este posibil ca vaccinul să nu funcționeze la fel de bine la persoanele în vârstă.

Indonezia optează pentru această strategie și pentru că populația este deosebit de tânără: cei sub 65 de ani reprezintă 92,2% din totalul locuitorilor.

Sursa: Futura Sciences

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook