Ieșirea din izolare: Primul weekend de plajă pentru locuitorii din Barcelona. Plaje supraaglomerate

Sursa Foto: Paris Match

În Barcelona, ​​locuitorii au profitat de zilele frumoase pentru merge la plajă, care a fost însă atent monitorizată de autoritățile orașului catalan.

Vremea rea ​​de la începutul săptămânii a lăsat loc unui soare luminos în weekend. Inevitabil, plajele orașului au devenit neîncăpătoare pentru cetățeni, periclitând măsurile de distanțare socială, care sunt încă în vigoare. Poliția locală a trebuit să intervină pentru a împiedica accesul pe plajă. Potrivit cotidianului „El País”, agenții au folosit megafoane pentru a le cere să meargă pe alte plaje mai puțin aglomerate.

Potrivit primăriei din Barcelona, ​​între 25.000 și 38.000 de persoane se pot afla în acelasi timp pe cele 10 plaje ale orașului.

Spania finalizează ieșirea din izolare

Galicia este prima dintre regiunile spaniole care finalizează ieșirea din izolare astăzi, cu o săptămână înainte de restul țării. Prin urmare, toate restricțiile vor fi ridicate în această regiune din nord-vestul țării, care nu mai are niciun pacient Covid-19 la terapie intensivă și nu a avut decese legate de Covid-19 în ultimele șapte zile, potrivit ultimului raport de la Ministerul Sănătății. Se va ajunge la ceea ce guvernul a numit „noul normal”, iar purtarea măștii va rămâne obligatorie până la găsirea tratamentului pentru coronavirus sau a unui vaccin.

Spania, una dintre cele mai afectate țări din lume, cu peste 27.000 de victime, a început o ieșire din izolare prudentă, în trei faze, după ce a impus una dintre cele mai stricte izolări din lume.

Astăzi, peste 70% din populație se află în ultima etapă a acestei relaxări graduale, care trebuie să se încheie pe 21 iunie. „Trei cetățeni din patru vor putea relua activitățile permise în faza III, de luni”, cum ar fi „să meargă la discotecă”, a anunțat ministrul Sănătății, Salvador Illa.

Sursa: Paris Match

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook