Idei de marketing pe timp de pandemie – Designerul chinez Zhijun Wang confecționează măști de protecție din produse celebre

Artistul Zhijun Wang folosește obiecte comune pentru a le transforma în măști de protecție. Celebra sacoșă de cumpărături albastră de la Ikea nu este imună la creativitatea sa.
Zhijun Wang și-a construit renumele pe baza acestor măști de protecție. Totul a început în 2013, când a început să le confecționeze prin reutilizarea adidașilor de marcă (Nike, Fila, New Balance, etc), în timp ce orașul său, Beijing, era supus unui nor de poluare.
Tânărul designer și-a extins de atunci câmpul de acțiune folosind diverse materiale. În creațiile sale, regăsim țesătura de jeans de la Levi’s, motivul militar de la Supreme sau emblematica sacosă a mărcii Ikea.
În 2017, Zhijun Wang a lansat masca făcută din faimoasa Frakta în perioada în care sacosa brandului suedez a ajuns pe scena modei prin mai mulți creatori. Odată cu epidemia de coronavirus, artistul chinez o readuce în prim plan. Un model care folosește pânza plastifiată a sacului dar și mânerele formând astfel un ham. De asemenea, este echipat cu două filtre de particule.

View this post on Instagram

🇸🇪 IKEA MASK OUTFIT (2017)

A post shared by Zhijun Wang (@zhijunwang) on

Ce alte campanii virale au pornit de la plasa Frakta

Masca lui Zhijun Wang este doar una dintre numeroasele transformări la care a fost supusă Frakta în ultimii ani. Popularitatea pe care a căpătat-o în lumea modei acest sac de cumpărături albastru s-a născut din mâinile experimentate al Demna Gvasalia, directorul artistic al Balenciaga. Pentru prima sa prezentare de modă masculină, în iunie 2016, designerul a dezvăluit o geantă albastră XXL ale cărei linii și culoare au fost inspirate în mod deschis de geanta de cumpărături Ikea. Accesoriul a agitat rapid rețelele de socializare din cauza aspectului său, dar și a prețului stabilit la 1695 de euro, în timp ce este vândut cu mai puțin de un euro la Ikea.
Brandul suedez a răspuns printr-o campanie virală cu un mesaj simplu: “Cum recunoști o Frakta originală?“

Citește mai multe detalii aici

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook