HORECA avertizează| Acționăm în judecată statul, dacă se iau decizii fără dovezi și studii

HORECA avertizează| Acționăm în judecată statul, dacă se iau decizii fără dovezi și studii

HORA (Organizația Patronală a Hotelurilor și Restaurantelor din România) a formulat o cotentestație cu privire la propunerea făcută de Consiliul Național pentru Situații de Urgență de a restricționa activitatea restaurantelor în București.

Reprezentanții HORA aduc argumente care arată că măsura ar fi una abuzivă, iar impunerea ei nu ar rezolva problema crizei de sănătate.

Iată aspectele formulate în documentul trimis autorităților, pe care îl poți vizualiza aici: HORA- Contestație

1.Re-deschiderea teraselor restaurantelor la 01.06.2020 nu a dus la o creștere a numărului de persoane infectate cu COVID în perioada imediat următoare;

2.Re-deschiderea restaurantelor la interior de la 01.09.2020 nu a dus la o creștere a numărului de persoane infectate cu COVID în perioada imediat următoare;

3.Nu au fost depistate și nu există focare de infecție cu COVID în restaurante;

4.Nu există un studiu care să poată certifica, fără echivoc, faptul că restaurantele pot duce la răspândirea virusului mai mult decât alte activități;

5.Restaurantele au fost și sunt un domeniu bine reglementat în care, încă de la re-deschiderea teraselor, se respectă foarte strict măsurile de siguranță și protocolul sanitar.

În cazul în care au existat unități în care nu au fost respectate sau aplicate corect măsurile sanitar-veterinare în vigoare, HORA este în asentimentul organelor abilitate și consideră că trebuie aplicate cele mai dure măsuri.

Autoritatea reprezentativă a industriei ospitalității românești subliniază că sectorul a înregistrat o scădere a cifrei de afaceri cu 80% față de anul precedent, iar 40% dintre operatori și-au suspendat activitatea din cauza restricțiilor impuse.

„Considerăm că, prin restricționarea activității restaurantelor și închiderea industriei ospitalității, nu se va rezolva problema sanitară în București și nu se va stopa răspandirea virusului  SARS-COV-2.”, se arată în document.

„Organizația HORA  este pregătită să susțină și să respecte măsurile de siguranță luate de autorități, dar și să acționeze în judecată statul, în condițiile în care se vor lua decizii fără dovezi și studii care să ateste că redeschiderea Horeca a contribuit la creșterea numărului de cazuri.  HORA va  propune suspendarea Ordinului Departamentului pentru Situații de Urgență și va contesta la Curtea de Apel orice măsură nejustificată.”, concluzionează contestația formulată, semnată de Președintele HORA, Daniel Mischie.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook