Hackerii pisici au atacat cibernetic site-ul Consiliului Județean Cluj și amenință să facă publice datele dacă nu este plătită recompensa

Hackerii pisici au atacat cibernetic site-ul Consiliului Județean Cluj și amenință să facă publice datele dacă nu este plătită recompensa

Site-ul Consiliului Județean Cluj a fost atacat cibernetic de grupul de hackeri Meowless x Garfield, care solicită o recompensă de 100 de dolari în Bitcoin. Dacă suma nu va fi virată până la ora 19:00, datele și fișierele site-ului vor fi publicate pe internet, amenință ei. Pe site au apărut două logo-uri cu pisici, reprezentând identitatea vizuală a hackerilor.

„Specialiştii instituţiei au identificat vulnerabilitatea şi au acţionat în vederea remedierii situaţiei. În momentul de faţă se desfăşoară procesul de recuperare a datelor, existând o copie de rezervă a site-ului. Acesta a redevenit, de altfel, funcţional, în prezent intervenindu-se pentru optimizarea funcţionării”, se arată într-un comunicat emis de instituție.

Se pare însă că reprezentanții instituției au reușit doar să preia controlul serverului, dar site-ul nu este încă funcțional. De joi, site-ul va fi găzduit pe un alt server, cu condiţii de siguranţă net superioare, anunță Consiliul Județean Cluj.

Oficialii susțin că datele de pe site au caracter public și siguranța datelor personale nu este pusă în pericol.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook