Grecia prelungește izolarea până pe 8 martie. „Încă luptăm cu un inamic invizibil”

Grecia prelungește izolarea până pe 8 martie. „Încă luptăm cu un inamic invizibil”

„Epidemiologii noștri au considerat că este necesar să extindem măsurile”, a declarat Nikos Hardalias, viceministrul protecției civile, la exact un an de la apariția primului caz Covid-19 în Grecia. „Un an mai târziu, încă luptăm cu un inamic invizibil. Nu ne vom clinti, nu vom pierde curajul și nu vom da înapoi”, a adăugat oficialul, vizibil emoționat. „Datorită vaccinurilor, libertatea nu mai este atât de departe”, a adăugat el. Potrivit epidemiologului Gikas Magiorkinis, membru al comitetului anti-coronavirus al Ministerului Sănătății, numărul internărilor la terapie intensivă a crescut cu 12% în ultima săptămână.

Începând de sâmbătă, insulele Lefkada, Syros și Samos, orașele Arta și Amphilochia din vestul Greciei, zona din jurul Corintului din Peloponez și Heraklion, de pe insula Creta, vor fi toate blocate.

Înseamnă că școlile, saloanele de coafură și magazinele neesențiale trebuie să își suspende activitatea. Izolarea totală impusă în Atena la începutul acestei luni rămâne în vigoare.

Grecia a intrat în izolare strictă la începutul lunii noiembrie. Unele măsuri au fost relaxate cu puțin timp înainte de Crăciun, dar restricțiile au fost reimpuse în februarie, în mod inegal, în funcție de cât de afectată e fiecare zonă.

Sursa: Le Figaro

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook