Google împlinește astăzi 25 de ani. Sergey Brin și Larry Page au fondat compania într-un garaj

Google împlinește astăzi 25 de ani. Sergey Brin și Larry Page au fondat compania într-un garaj
  • Google aniversează pe 27 septembrie anul acesta 25 de ani de existență.
  • Cofondatorii Google, Sergey Brin și Larry Page, s-au întâlnit la Universitatea Stanford.
  • Primul birou al companiei Google Inc a fost un garaj.

Google împlinește 25 de ani de la fondare. Larry Page și Sergey Brin au fondat Google Inc într-un garaj, scrie Google într-o postare pe blog-ul oficial.

Cei doi s-au cunoscut când erau studenți la universitatea Stanford, fiind uniți de o viziune comună: să transforme World Wide Web într-un loc mai accesibil. Au lucrat, în timp ce erau în cămin, la primul motor de căutare. Au progresat până la punctul la care și-au mutat operațiunea într-un garaj închiriat, iar pe 27 septembrie 1998 s-a născut oficial Google Inc. Primii ani nu au fost deloc spectaculoși, compania având venituri de 86 de milioane de dolari în 2001.

În 2022, veniturile au fost de 280 de miliarde de dolari: cu alte cuvinte, veniturile pe care le obținea compania în 2001 le obțin acum în mai puțin de 3 ore. Însă Google nu mai este doar un motor de căutare: s-a extins în o sumedenie de domenii, inclusiv pe piața de smartphone-uri, iar inteligența artificială este următorul obiectiv.

Deși pleacă aici cu un mic handicap față de Microsoft, care a investit în OpenAI, Google va avea un cuvânt greu de spus și pe acest nou segment. Rămâne de văzut cum vor fi umrătorii 25 de ani pentru Google.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook